درای وال یا ساخت و ساز خشک؛ آشنایی و ساختارها
معرفی ساخت و ساز خشک و ساختارهای درای وال کی پلاس
در چند دهه اخیر فناوری درای وال در کشورهای پیشرفته، جایگزین سیستم های سنتی ساخت و ساز شده است. درای وال که معادل فارسی آن ساخت و ساز خشک است، مزایای بسیار زیادی نسبت به سیستم های سنتی ساخت و ساز دارد. متأسفانه بسیاری از پیمانکاران در ایران به دلیل عدم آگاهی از مزایا و کاربردهای این فناوری، از استفاده از آن صرفنظر میکنند.
سیستم های درای وال از سال 1374 در ایران به بهرهبرداری رسید. این فناوری در اروپا و کشورهای پیشرفته به طور نسبی جایگزین سیستم های سنتی شده است؛ اما متاسفانه در ایران هنوز استفاده از این سیستم در حد انتظار نیست. پیشنهاد میکنیم اگر شناختی با سیستم های ساخت و ساز خشک ندارید، با ما همراه باشید تا شما را به طور کامل با این فناوری و مزایای آن آشنا کنیم.
ساخت و ساز خشک (درای وال) چیست؟
درای وال یا ساخت و ساز خشک روشی نوین در صنعت ساختمان سازی به شمار می آید که در آن از ساختارهای آماده و از پیش ساخته استفاده میشود.
در ساختارهای درای وال از انواع پنل های گچی و پنل سیمانی آماده همراه با لوازم جانبی مثل مقاطع فولادی، مصالح پودری و … استفاده میشود و نسبت به روشهای سنتی، بسیار سریع و آسانتر اجرا میشود. نصب درای وال به دلیل مزایا و کاربردهایی که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت، بسیار مورد توجه مهندسان اروپایی قرار گرفته است. علاوه بر ساختمان سازی، به دلیل اینکه این ساختارها آماده هستند و در محل تولید نمیشوند، آلودگی محیطی بسیار کمی ایجاد میکنند و در بازسازی خانه ها و ساختمان ها میتوان از آن استفاده نمود.
مزایای درای وال نسبت به سیستم های سنتی ساخت و ساز
- سرعت و سهولت اجرا: به دلیل این که قطعات مورد نیاز درای وال آماده بوده و تنها نیاز به نصب دارد، سیستم های ساخت و ساز خشک سریعتر و کارآمدتر از روش های ساخت و ساز سنتی است.
- سبک سازی: ساختارهای درای وال نسبت به سیستم های سنتی وزن بسیار کمتری دارند؛ از این رو در برابر حوادثی همچون زلزله، خسارات کمتری ایجاد می کنند.
- افزایش سطح مفید بنا: ضخامت ساختارهای درای وال نسبت به سیستم های ساخت و ساز سنتی کمتر است؛ بنابراین استفاده از آن موجب افزایش سطح مفید زیربنا می شود.
- انعطاف معماری بسیار بالا
- امکان انتخاب و دستیابی به کمیت های مورد نیاز فیزیک ساختمان (عملکرد صوتی، حرارتی و مقاومت در برابر حریق)
- مقرون به صرفه: به طور کلی با توجه به مزایای این سیستم نسبت به روش سنتی، استفاده از آن مقرون به صرفه است. در این سیستم نیروی کار و تجهیزات مورد نیاز کمتر از روش سنتی می باشد.
- قابلیت تعویض و ترمیم آسان و سریع
- حمل و نقل آسان، سریع و ارزان
- سازگار با محیط زیست
موارد استفاده از سیستم ساخت و ساز خشک (Drywall)
با توجه به مزایای نام برده شده، امروزه این سیستم به صورت گسترده در پروژه های مختلف قابل استفاده است. در پروژه هایی با انواع کاربری های ذیل، میتوان از سیستم های ساخت و ساز خشک استفاده نمود:
- ساختمان های مسکونی، تجاری و اداری
- بیمارستان ها و درمانگاه ها
- ساختمان های آموزشی مثل مدارس و دانشگاه ها
- ساختمان های چند منظوره
- سالن های ورزشی و ورزشگاه ها
- فرودگاه ها
- هتل و مهمان سراها
معرفی ساختارهای ساخت و ساز خشک کی پلاس
حال که با سیستم ساخت و ساز خشک و مزایای استفاده از آن آشنا شدید، نوبت به معرفی ساختارهای این فناوری رسیده است. کی پلاس به عنوان بزرگترین تولیدکننده سیستم های ساخت و ساز خشک در ایران، با تمرکز بر ارائه نوآوری های فنی و تولید محصولات با کیفیت و مطابق با استانداردها و تکنولوژی آلمان، توسعه صنعت ساختمان در ایران را رهبری می کند. در ادامه به اختصار به بررسی سیستم های درای وال کی پلاس می پردازیم.
انواع دیوار جداکننده
دیوار جدا کننده
این سیستم درای وال برای دیوارهای غیر باربری که نقش تقسیم فضاهای داخلی ساختمان را دارند، استفاده می شود. دیوار جداکننده شامل قاب های فولادی سبک ساخته شده با مقاطع C ,CW و U ,UW بوده که صفحات روکش دار گچی در یک یا چند لایه، به وسیله پیچ مخصوص بر روی آنها نصب می شوند.