دیوار جداکننده

یکی از ساختارهای سیستم درای وال که در تقسیم بندی فضاهای داخلی ساختمان کاربرد دارد، دیوار جداکننده است. کی پلاس به عنوان بزرگترین تولید کننده سیستم های ساخت و ساز خشک در ایران، ساختارهای متنوعی را بر اساس الزامات طرح ارائه می نماید. پیشنهاد می شود جهت آشنایی با کاربرد و انواع دیوارهای جداکننده کی پلاس، با ما همراه باشید.

دیوار جداکننده چیست؟

به دیوارهای غیرباربری که در تقسیم بندی فضاهای داخلی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد، دیوار جداکننده می گویند. این دیوارها قابلیت اجرای رنگ، کاغذ دیواری، کاشی و پوشش های دیگر را دارد. به دلیل وجود فضای خالی در داخل دیوارها، امکان استفاده از انواع عایق های حرارتی و صوتی و همچنین عبور و دسترسی به تاسیسات الکتریکی و مکانیکی میسر می باشد. از جمله اجزای تشکیل دهنده دیوار جداکننده کی پلاس، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. پنل گچی: این صفحات دارای هسته گچی بوده و در چهار نوع زیر تولید می شوند:

  • صفحات معمولی (GKB یا RG)
  • صفحات مقاوم در برابر رطوبت (MR یا GKBI)
  • صفحات مقاوم در برابر حریق (FR یا GKF)
  • صفحات مقاوم در برابر حریق و رطوبت (FM یا GKFI)

2. اجزای فلزی: انواع پروفیل های مورد نیاز برای اجرای ساختار (مانند: سازه رانر، استاد، پشتیبان و غیره)

3. ادوات اتصال: شامل پیچ های اتصال پنل به سازه، پیچ های اتصال سازه به سازه و رول پلاک و غیره

4. مصالح درزگیری: این مصالح شامل نوار درزگیر، ترن فیکس (نوار چسب جدا کننده)، کرنربید (نوار محافظ گوشه)، بتونه درزگیر و ماستیک است.

5. مصالح جانبی: نوار فوم، چسب کاشی و عایق رطوبتی از جمله این مصالح می باشد.

دیوار جداکننده کی پلاس
اجرای دیوار جداکننده کی پلاس
دیوار جداکننده چیست

مزایای دیوار جداکننده کی پلاس

عملکرد لرزه ای مناسب: بدون شک مهمترین مزیت دیوارهای جداکننده کی پلاس، عملکرد مناسب آنها در برابر زلزله است. این دیوارها به خوبی می توانند در مقابل نیروهای زلزله در امتداد عمود بر صفحه خود، مقاومت کنند. محاسبات نشان می دهد که دیوارهای جداکننده کی پلاس در برابر شتاب هایی به بزرگی بیش از 5g مقاومت دارند. با توجه به اینکه ایران یک کشور زلزله خیز است، استفاده از این ساختار می تواند نقش موثری در کاهش خسارات وارد شده در اثر زلزله داشته باشد.

اجرای آسان و سریع: سرعت اجرایی بالا و نصب آسان از دیگر مزایای این ساختار است. دیوارهای جداکننده کی پلاس، بلافاصله پس از خشک شدن بتونه یا گچ پوششی، قابلیت رنگ آمیزی دارند.

کاهش بار مرده ساختمان: دیوارهای کی پلاس به طور متوسط 60 تا 90 درصد نسبت به دیوارهای سنتی سبک‌تر هستند. سبک کردن اجزای غیر سازه ای، علاوه بر اینکه نیروهای جانبی ناشی از زلزله را کاهش می دهد، نیروی قائم ناشی از بار مرده وارده بر ساختمان را نیز کاهش می دهد.

افزایش سطح مفید بنا: دیوارهای کی پلاس به طور متوسط باعث افزایش سطح مفید داخل ساختمان به میزان 10% می باشند. حداقل ضخامت دیوارهای جدا کننده کی پلاس 7/5 سانتی متر می باشد؛ در حالی که ضخامت دیوارهای سنتی (آجر فشاری و بلوک سفالی) به طور معمول 15 سانتیمتر است.

دستیابی به مشخصات فنی مورد نیاز: امکان رعایت کمیت های مرتبط با فیزیک ساختمان (مانند عملکرد صوتی و حرارتی و مقاوم در برابر حریق)، کمیت های مکانیکی (مانند حداکثر ارتفاع مجاز و ظرفیت پذیرش بارهای طره ای) و کمیت های خاص در این ساختار وجود دارد. کمیت های مذکور در کلیه ساختارهای دیوار جداکننده کی پلاس مطابق با روش های استاندارد آزمایش شده و از طریق مدارک و اسناد فنی این شرکت ارائه می شود.

قابلیت ترمیم و تعویض: این دیوارها را به راحتی می توان با ابزارآلات ساده، ترمیم و تعویض نمود.

انعطاف پذیری بالا: دیوارهای جداکننده کی پلاس قابلیت پذیرش انواع قوس و شکستگی ها را دارا می باشد.

دسترسی و تعمیرات آسان تاسیسات: قرارگیری تاسیسات در فضای خالی دیوارهای جداکننده، علاوه بر رفع مسئله خوردگی و کاهش هزینه تعمیرات، امکان دسترسی سریع و آسان جهت تعمیر و نگهداری از تاسیسات در زمان بهره برداری از ساختمان را فراهم می کند.

حمل و نقل آسان و ارزان: به طور کلی مصالح ساختارها و محصولات درای وال بسیار سبک و کم حجم است؛ بنابراین این امر موجب کاهش هزینه های حمل و نقل می شود.

 
مزایا دیوار جداکننده
انواع دیوار جداکننده کی پلاس
کاربری انواع دیوار جداکننده

انواع دیوار جدا کننده کی پلاس

دیوار جداکننده W111

ساختار پایه ای دیوارهای جداکننده کی پلاس، W111 است. ساختار این دیوار شامل یک ردیف سازه و یک لایه پنل در هر طرف می باشد. دیوار W111 برای تقسیمات داخلی واحدهای مسکونی، اداری و سایر کاربری ها مناسب است. از جمله ویژگی های این دیوار می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده از حداقل مصالح ممکن جهت اجرا
  • سطح اشغال بسیار کم
  • نصب بسیار آسان و سریع

دیوار جداکننده W112

W112 یک دیوار جداکننده با قابلیت های فنی فراوان است. ساختار این دیوار شامل یک ردیف سازه و دو لایه پنل در هر طرف می باشد. بهره برداری از W112 در محل هایی که ارتفاع بلند دیوار مدنظر است یا محل هایی که در معرض ضربه و تحت بارگذاری سنگ، کاشی، کابینت و سایر بارهای طره ای هستند، بسیار مناسب است. دیوارهای لابی، راهرو، راه پله، آشپزخانه، سرویس بهداشتی و مدارس از جمله محل هایی هستند که این ساختار در آن ها به کار می رود. دیوار جداکننده W112، علی رغم وزن و سطح اشغال بسیار کم، دارای قابلیت ها و ویژگی های زیر است:

  • مقاومت مکانیکی بالا
  • عایق صوتی
  • عملکرد مناسب در برابر حریق

دیوار جداکننده W115

در محل هایی مثل اتاق های هتل و بخش مراقبت های ویژه بیمارستان که رد و بدل شدن صدا اهمیت زیادی دارد، از این نوع دیوار استفاده می شود. دیوار جداکننده W115 عایق صوتی بوده و ساختار آن شامل دو ردیف سازه و دو لایه پنل در هر طرف می باشد. این دو ردیف سازه به وسیله نوار فوم کی پلاس از یکدیگر جدا شده و در جلوگیری از عبور صدا از یک سمت دیوار به سمت دیگر نقش مهمی دارد.

همچنین نوع زیرسازی به کار رفته در این دیوار، امکان استفاده از عایق های صوتی را در دو لایه امکان پذیر می سازد که نتیجه آن کاهش قابل ملاحظه انتقال صوت از یک سمت دیوار به سمت دیگر می باشد.

دیوار جداکننده W116

دیوار جداکننده w116 کی پلاس، در محل هایی نظیر سرویس های بهداشتی که حجم و تراکم تاسیسات زیاد است، مورد استفاده قرار می گیرد. ساختار این دیوار شامل دو ردیف سازه و دو لایه پنل در هر طرف می باشد. اجرای دو ردیف سازه، امکان عبور تاسیسات مکانیکی را بدون تداخل با زیرسازی فلزی امکان پذیر می سازد.

کاربری انواع دیوار جداکننده کی پلاس

دیوار تاسیساتی

در مواقعی که دو لایه قاب فلزی، با یک فاصله مشخص از یکدیگر نصب می شوند، این امکان وجود دارد که از فضای ایجاد شده برای عبور تأسیسات الکتریکی و مکانیکی بهره گیری کرد. همانطور که در قسمت مزایا به آن پرداختیم، در صورتیکه تاسیسات در فضای بین دیوارها قرار بگیرد، امکان دستیابی به آن بسیار آسان و راحت می شود.

دیوار پیرامون آسانسور

چاه های آسانسور از جمله دیوارهایی است که بایستی در برابر حریق مقاوم گردند، در نتیجه دیوارهای چاه آسانسور باید با توجه به ساختارهای مقاوم در برابر حریق، طراحی و اجراء شوند. امکان دستیابی به کد حریق 60 و 120 دقیقه (دارای تاییدیه آتش نشانی) برای دیوارهای جداکننده وجود دارد.

دیوار مقاوم در برابر حریق

بطور کلی دیوارهای کی پلاس اجرا شده با صفحات روکش دار گچی در برابر حریق و سازه های مخصوص آن، می تواند تا میزان ۱۸۰ دقیقه، مطابق استانداردهای بین المللی، در برابر حریق مقاومت کنند. ساختارهای مقاوم در برابر حریق دارای ضوابط و جزئیات ویژه هستند؛ برای استفاده از آن ها، هماهنگی با پشتیبانی فنی کی پلاس توصیه می شود.

دیوار عایق صوتی و حرارتی

رسیدن به بیشترین میزان عایق بندی صوتی و حرارتی، با کمترین ضخامت، توسط دیوارهای کی پلاس امکان پذیر می باشد. این موضوع علاوه بر تامین الزامات مقررات ملی ساختمان، باعث کاهش هزینه های تاسیسات مکانیکی تا ۳۰ درصد می شود.

دیوار تزئینی

دیوارهای کی پلاس دارای انعطاف معماری بسیار عالی می باشند. به همین جهت می توان طرح های گوناگون معماری را با استفاده از این ساختارها اجرا نمود.

نحوه اجرای دیوار جداکننده

همانطور که پیش تر ذکر کردیم، نصب و اجرای دیوارهای جداکننده کی پلاس بسیار آسان و سریع است. برای آشنایی با نحوه اجرا این دیوار، پیشنهاد می شود ویدیو قرار داده شده را مشاهده کنید. به طور کلی فرایند نصب این دیوارها، به شرح زیر است:

  • ابتدا رانرهای کف و سقف اجرا می شوند.
  • در مرحله بعد، استادها (سازه C) به طور قائم داخل رانرها قرار می گیرند.
  • در پایان صفحات گچی به سازها متصل شده و مواردی مانند درزگیری انجام می شود.

برای بررسی کامل مراحل اجرا، می توانید به کاتالوگ دیوار جداکننده رجوع کنید.

اجرا و نصب دیوار جداکننده توسط سامانه خدمات کی پلاس

مجموعه کی پلاس به عنوان بزرگترین تولیدکننده سیستم های ساخت و ساز خشک در ایران، اجرا و نصب انواع دیوارهای جداکننده را با بهترین و بالاترین کیفیت پیاده سازی می نماید. شما عزیزان می توانید با خیالی آسوده، صفر تا صد مراحل اجرا و نصب ساختارهای درای وال را به متخصصین سامانه خدمات کی پلاس بسپارید. در پایان پیشنهاد می کنیم جهت دریافت مشاوره رایگان، اطلاع از هزینه نصب و سایر موارد، به سامانه خدمات مراجعه کنید.